Fórum szabályzat

Nemrég frissítettük a regisztrációs megállapodást.  Ahhoz, hogy használhasd a fórumot, el kell fogadnod a feltételeket, ezért kérjük, olvasd el figyelmesen:

Te a fórum használata során vállalod, hogy nem teselz közzé olyan anyagot, amely hamis, rágalmazó, pontatlan, gyalázkodó, vulgáris, gyűlölködő, zaklató, obszcén, profán, szexuális központú, fenyegető, támadó egy személy magánéletére, „felnőtt” anyag , vagy más módon nemzetközi jogba ütköző. Szintén elfogadod, hogy nem küldesz semmilyen jogvédett anyagot, kivéve, ha te vagy a szerzői jog tulajdonosa, vagy birtokolod a tulajdonos írásbeli engedélyét. Spam, elárasztás, hirdetések, lánclevél, piramisjáték, és fogyasztók megszólítása is tilos ezen a fórumon.

Ne feledd, hogy a vezetőségi tagok vagy a tulajdonosok számára lehetetlen, hogy minden üzenetet ellenőrizzenek. Mivel nem tudjuk aktívan figyelemmel kísérni a küldött üzeneteket, így az üzenetek béltartalmáért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Nem vállalunk semmilyen garanciát az semmiféle információ pontosságáért, teljességéért vagy hasznosságáért. Az üzenetek a szerzője véleményét fejezik ki, és nem feltétlenül egyezik a vezetőség, a divíziók, vagy a fórum tulajdonosának a véleményével. Bárkit, aki úgy érzi, hogy egy üzenet kifogásolható arra ösztönözzük, hogy azonnal értesítse a rendszergazdát vagy a fórum moderátort. A vezetőség és a tulajdonosok fenntartják a jogukat a kifogásolható tartalom ésszerű időn belül eltávolítására, ha megállapítják, hogy az eltávolítás szükséges. Ez egy kézi folyamat, ezért elképzelhető, hogy nem tudjuk azonnal törölni, vagy szerkeszteni a szabálytalan üzeneteket. Ez a szabály vonatkozik a tagok profilinformációjára is.

Kizárólagos felelősséggel tartozol az általad kiküldött üzenetekért. Továbbá vállalod, hogy  a fórum  és a kapcsolódó oldalak tulajdonosait, a vezetőségi tagokat, valamint a divíziókat kártalanítás illeti meg az általad okozott károkért. A fórum tulajdonosai fenntartják a jogot arra, hogy személyazonosságodról meggyőződjenek (vagy ehhez bármely más, kapcsolódó információkat gyűjtsenek) amennyiben hivatalos panasz érkezett vagy jogi fellépést igénylő helyzetet okoztál szabálytalan fórumhasználattal.

Lehetőséged van regisztrálásnál felhasználónevet választani.  Azt tanácsoljuk, hogy megfelelő nevet válasszál. A regisztrációval vállalod, hogy soha nem adod ki jelszavad harmadik személynek kivéve egy adminisztrátornak, a saját védelmed és azonosításod érdekében. Azzal is egyetértesz, hogy soha semmilyen okból sem használod más személy fiókját. Azt is ajánljuk, hogy összetett és egyedülálló jelszót használj a fiókjában, hogy megelőzzed a fiók ellopását.

Regisztráció után lehetőséged lesz a profilodat részletesen kitölteni. A te felelősséged, hogy pontos információkat használj. Minden olyan információt, amelyet a fórum tulajdonosa vagy a vezetőség pontatlannak, vagy vulgáris jellegűnek talál előzetes bejelentés nélkül azonnal törlésre kerül. Megfelelő szankcióra is számíthatsz.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy minden üzenetnél az IP cím rögzítésre kerül, azonosítás és a fórumról kitilthatóság érdekében. A kitiltás csak abban az esetben kerül foganasításra, ha súlyosan vétesz a szabályok ellen.

Szintén fontos megjegyezni, hogy a szoftver elhelyez egy sütit, egy szöveges fájlt, amely bit információt tartalmaz (például a felhasználónév és jelszó) a böngésződben.  Ezt a szoftver csak ki/bejelentkezésre használja. A szoftver nem gyűjt vagy küld bármilyen más információt a felhasználó számítógépére.
– – – – —
Annak érdekében, hogy kisebb képernyőfelbontásnál és a lassabb internet-kapcsolatot használóknál a fórum olvasható maradhasson:

Az aláírások a következő feltételeknek feleljenek meg:
* Maximum 2 kép lehet, egyenként maximum 300 (széles) x 75 (magas) pixeles
* Az aláírás maximális mérete 600 (széles) x 100 (magas) pixel lehet
* A teljes feltöltési méret maximálisan 50 KB legyen

Az üzeneteket egyszerűen formázd.  Tehát így:
Ne váltsál betűméretet vagy színt az üzenet egészére, vagy majdnem egészére (a fórum nem kifestőkönyv).
Ésszerű formázás, a betűtípus váltás és a betű nagyságának megváltoztatása. (ne használj 72 pt-os karaktereket)
Ne használj csak nagybetűket a tárgyban és az üzenetben (ez kiabálást jelent)

A fentiek be nem tartása figyelmeztetést vagy kitiltást a von maga után.

A második figyelmeztetés után az IVAO fiók letiltásra kerül (a weboldal és a fórum hozzáférés is meg lesz tagadva).