Hang (Teamspeak)

7 .- Hanggal történő kommunikáció szabályai.

7.1 – A hanggal való kommunikáció ajánlott a realizmus magasabb szintű szimulációjához. Természetesen sok ok van arra, hogy a felhasználó nem tud vagy nem képes hanggal kommunikálni. A hanggal való kommunikáció a preferáltabb, de a “text” is egyenlően elfogadott.

7.2 – A szóbeli kommunikáció csak jóváhagyott szoftverrel (TeamSpeak) engedélyezett.

7.3 – Jelszóval védett csatornák létrehozása vagy a “Max Users” módosítása nem engedélyezett.

7.4 – Az IVAO hangszerverei csak akkor engedélyezettek, ha ugyanabban az időben az IVAN-ra is csatlakozva vagy, és hanggal való kommunikációt hajtasz végre más engedélyezett szoftverrel egyidejűleg. Kivételképpen az  IVAO ™ voice szervereket lehet használni IVAO ™ találkozókra is, anélkül, hogy csatlakoznánk az IVAN hálózatra.

7.5 – Kivételképpen regisztrált csatornák nyithatók Virtuális Légitársaságoknak, Special Operation csoportoknak koordináció gyanánt és staff tagoknak staff-megbeszélésre.  A csatornát  a következőképpen kell létrehozni: a formátum: ICAO_CC. ICAO: a három betűs ICAO-kódja a légitársaságnak. Példaként Netherline VA = NHL_CC

7.6 – ATC szolgáltatások az ICAO azonosítójukat és pozíciójukat kell, hogy használják a csatorna nevének, pl. LHBP_TWR vagy LHCC_CTR. A frekvencia használata pl 118.100 vagy 133.200 használata csatornanévként tilos.
7.7 – Tagok további csatornákat is létrehozhatnak a cc.ts.ivao.aero szerveren, de ezeket a beszélgetés befejezése után töröljék. Jelszóval védett, vagy zárt (a Max Users érték állításával további tagok belépésének megtiltása) csatornák létrehozása tilos. Ezt csak a supervisorok, adminisztrátorok, vezetőségi tagok tehetik meg az alábbi szabályok szerint.

7.8 – Vezetőségi csatornák törlése tilos.

7.9 – Pilótáknak ugyanazt a hívójelet kell használni, amivel a hálózatra csatlakoztak.

7.10 – A  zene és / vagy más hang bejátszása nem a szimulációt szolgálja, ezért nem engedélyezett. A szabály megszegése 48 órás felfüggesztést von maga után.

7.11 – Szerver adminisztrátorok, a saját mérlegelésük alapján “kitilthatnak” egy tagot, aki megszegi a szabályokat. A kitiltás hossza az Executive által meghatározott.

7.12 – A “debriefing” csatornákat jelszóval levédeni nem lehet, azonban a “a felhasználók maximálás számát” lehet korlátozni.

7.13 – Regisztrált ATC csatorna létrehozása megengedett (Felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben egy másik ATC átveszi a helyet, meg kell adni neki a Channel Admin jogosultságot és az irányítás befejeztével a csatornát törölni kell).

7.14 – Nagyon fontos az új tagokkal világosan, és türelemmel beszéljünk.