Special Operations

10. – Különleges műveleti szabályok és rendeletek (bemutatkozás)

10.1 – Üdvözöljünk az IVAO™ Különleges Műveletek (SO) szabályzatának bemutatkozó oldalán.
Az SO szervezeti egység azért jött létre, hogy szabályozza a nem polgári repülést az IVAO™ hálózatán. Különleges művelet, de nem kizárólagosan, minden rendőrségi, kutatási és mentési, katonai és félkatonai tevékenység.

10.2 – Egyéni rendőrségi, mentési vagy katonai repülés, amely megfelel az ICAO-szabályoknak és rendes polgári eljárásokkal teljesítő nem minősül “Különleges műveletnek” és mindaddig végezhetőek, amíg azok nem sértik az IVAO™ alap szabályait.

10.3 – Amennyiben a képzés, a gyakorlat vagy egyéb művelet több embert mozgat meg egyszerre és / vagy eltér a rendes polgári eljárásoktól, annak meg kell felelnie az SO szabályoknak, amelyek megtalálhatóak a különleges műveleti részleg (Special Operation Department) internetes oldalain. Az ilyen jellegű műveletek közé tartoznak, a kötelékrepülés, a légi utántöltés, a kutatási és mentési missziók, az anyahajóról történő felszállás és a leszállás gyakorlása, alacsony magasságon történő repülések, AWACS szimuláció és minden egyéb olyan művelet, amelyet jóváhagyott a végrehajtó bizottság.

10.4 – Bármilyen különleges művelet végrehajtása előtt szeretnénk felhívni a figyelmet erre az idézetre az IVAO™ Küldetésnyilatkozatból:

A valós világ légiközlekedésének -”annyira valóságos, amennyire lehetséges”-  interneten keresztüli, az IVAO™ környezetében történő szimulálásának során, el kell kerülni minden  etnikai, politikai és vallási konfliktus és probléma szimulálását. Mindenféle agresszió és háború szimulálása is tilos. Az IVAO™ egy olyan szórakoztató és oktatási hálózat, ahol a világ minden polgárát, kivétel nélkül, szeretettel várunk, hogy csatlakozzon, és élvezze a virtuális repülés élményét.

10.5 – Annak érdekében, hogy megfeleljünk az ebben az idézetben foglaltaknak, minden levegő-levegő és levegő-föld, valamint bármilyen más támadás tilos az IVAO™ hálózatán. Ez a hálózat a repülés és légiirányítás szimulálására jött létre, nem háborús szimulációra. A háborús játékok kedvelőinek kikapcsolódására számos más hely található az interneten.